Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­toyl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sai­rais­ta on pi­det­tä­vä jat­kos­sa­kin huolta – on tärkeää kes­kit­tää re­surs­se­ja toi­miin, jotka mah­dol­lis­ta­vat valtion tulojen kasvun ja menojen pi­tä­mi­seen mah­dol­li­sim­man pieninä

Jälleen hallitus on päättänyt ottaa lisää velkaa. Menoja lisätään maatalouteen, puolustuksen ja energiaan. Yhteensä näihin lisätään rahoitusta arviolta yli miljardi euroa. Summa olisi ollut löydettävissä myös valtion verotuloista, jos edes jostain muista rahoituskohteista tingittäisiin.

Kun Petteri Orpo väläytti, että menojen lisääntyessä jostain pitäisi leikata, esimerkiksi työttömyystuista, vasemmalla luonnollisesti järkytyttiin. Vasemmistoliitto olisi halukas päinvastoin korottamaan näitäkin tukia. Vasemmistopuolueissa sana leikkaaminen on demonisoitu kauheimmaksi asiaksi, mitä poliitikko voi tehdä. Miksi jotain niin kauheaa sitten tehdään?

Suomi ei voi taloudellisesti erityisen hyvin. Velan määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja sote-kustannukset samoin. Sairaiden vanhusten määrä kasvaa vauhdilla samaan aikaan kun työikäisten määrä vähenee. Lapset liikkuvat yhä vähemmän, ja nuorilla on enemmän mielenterveysongelmia kuin koskaan aiemmin. Sote-kustannuksiin pitäisi löytää jostain miljardi euroa lisää joka vuosi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.