Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sähkön hin­ta­ral­lis­ta syntyy pian mark­ki­noil­le uu­den­lai­sia säh­kö­tuot­tei­ta – Kaikki yhtiöt jou­tu­vat tässä ti­lan­tees­sa miet­ti­mään tuot­teis­tuk­siaan, sanoo Oomin toi­mi­tus­joh­ta­ja

Ihmiset ovat enemmän hereillä kuin koskaan, tietää Tuomas Oksanen, joten sähkönmyyntiyhtiö lupailee vielä talvella erilaisia, sähkön hintaa seuraavia tuotteita. Päästöoikeuksien hinnat heiluvat, mutta Oulun Energian toimitusjohtajan Juha Juntusen mukaan kaukolämpö pysyttelee erossa energiakriisin hurjasta hintakehityksestä.

Tällä hetkellä suurin osa sopimuksista tehdään pörssisähkölle, kertoo Tuomas Oksanen.
Tällä hetkellä suurin osa sopimuksista tehdään pörssisähkölle, kertoo Tuomas Oksanen.
Kuva: Oomi

Kulunut vuosi on ollut turbulentti, mutta arvata voisi, että Oomi Oy kipuaisi vihdoin kuiville. Ensimmäiset toimintavuotensa useiden  energiatuottajien sähkönmyyntiyhtiö päätti vielä raskaasti tappiolla. Etenkin viime vuoden lopun markkinahintojen nousu pääsi yllättämään.

– Vuoden 2021 lopussa nopeat hinnannousut aiheuttivat haastavan tilanteen kaikille energiayhtiöille. Vuonna 2022 tilanne ei ole tullut niin nopeasti vastaan, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Oksanen.

Markkinatilanteeseen varauduttiin vuoden alussa hinnannostoilla.

– Olemme päättäneet että keskitymme erityisesti nykyisten asiakkaiden palveluiden varmistamiseen.

Hinnannostot jatkuivat keväällä, heinäkuussa ja lokakuussakin. Nyt loppuvuodesta maksaa vanhanajan yleissähkö mannaa, jo 40 sentin huudeilla kilowattitunnilta. Näitä kiinteähintaisia sopimuksia ei uusille asiakkaille ainakaan toistaiseksi tarjota.

– Sähkön hinta markkinassa on noussut historiallisen voimakkaasti erityisesti tulevan talven johdannaisten osalta, toteaa Oksanen.

Yhtiön on kerrottava kuukautta aikaisemmin, jos se jälleen mielii korottaa hintoja.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.