Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­au­to­jen la­taus­pis­tei­den ra­ken­ta­mis­ta ta­lo­yh­tiöi­hin edis­tet­tä­vä va­paa­eh­toi­suu­teen ja ky­syn­tään poh­jau­tuen

Elokuussa Kalevassa asiantuntija pohdiskeli taloyhtiöiden olevan pullonkaula latauspisteiden määrän kasvulle. Kiinteistöliiton korjausbarometri -tutkimukseen vastanneista taloyhtiöistä noin joka neljännessä on harkittu tai ollaan toteuttamassa latausmahdollisuuksia. Tältä osin kasvu on ollut muutamassa vuodessa varsin merkittävää.

Huomionarvoista on sekin, että lisääntynyt kiinnostus on tältä osin puhtaasti vapaaehtoisuuteen ja todelliseen kysyntään pohjautuvaa.

ARAn tuki latausmahdollisuuksien toteuttamiselle on myös selvästi osunut kohteeseen, latausmahdollisuuksia on toteutettu taloyhtiöissä vapaaehtoispohjalta kiihtyvään tahtiin. Toteutusintoa on omalta osaltaan lisännyt myös kasvanut julkisen tuen osuus silloin, kun ainakin osa latauspisteistä on teholtaan vähintään 11 kilowattituntia.

"Jos pakotetaan toteuttamaan latausmahdollisuuksia taloyhtiöissä, joissa tarvetta ei ole näköpiirissä, on seurauksena pahimmillaan muidenkin korjaushankkeiden jäädyttäminen rahojen ollessa yleensäkin tiukassa."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.