Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Sään­nöl­li­nen syö­mi­nen hellii aivoja – "Kotona asu­mi­nen­kin voi mah­dol­lis­tua pi­dem­pään"

Oulun seudun muistiyhdistyksen vetämä Muisti ja ruoka -hanke opastaa aivoterveellisen ruoan pariin.

Oulu

Muistisairaudet koskettavat satojatuhansia suomalaisia ja heidän läheisiään. Aivoterveyden ylläpito onkin koko elinkaaren mittainen tehtävä. Yksi keino siihen on terveellisestä ruokavaliosta huolehtiminen.

– Ravitsemus on yksi, mutta todella merkittävä ja tärkeä osa sitä. Etenkin säännöllinen ateriarytmi sekä perinteinen ruokakolmio ovat oleellisia, muistiasiantuntija, sosionomi Miia Kammonen kertoo.

Kammonen vetää Pohjois-Pohjanmaalla Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn rahoittamaa kolmivuotista Muisti ja ruoka -hanketta yhdessä ravitsemusasiantuntija Ella Palukan kanssa.