Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Sään­nöl­li­nen syö­mi­nen hellii aivoja – "Kotona asu­mi­nen­kin voi mah­dol­lis­tua pi­dem­pään"

Oulun seudun muistiyhdistyksen vetämä Muisti ja ruoka -hanke opastaa aivoterveellisen ruoan pariin.

Oulu

Muistisairaudet koskettavat satojatuhansia suomalaisia ja heidän läheisiään. Aivoterveyden ylläpito onkin koko elinkaaren mittainen tehtävä. Yksi keino siihen on terveellisestä ruokavaliosta huolehtiminen.

– Ravitsemus on yksi, mutta todella merkittävä ja tärkeä osa sitä. Etenkin säännöllinen ateriarytmi sekä perinteinen ruokakolmio ovat oleellisia, muistiasiantuntija, sosionomi Miia Kammonen kertoo.

Kammonen vetää Pohjois-Pohjanmaalla Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn rahoittamaa kolmivuotista Muisti ja ruoka -hanketta yhdessä ravitsemusasiantuntija Ella Palukan kanssa.