Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Saamme kir­jas­to­pal­ve­lut il­mai­sek­si ilok­sem­me, joten vähintä mitä voimme tehdä, on kun­nioit­taa toisten omai­suut­ta ja käyt­täy­tyä si­vis­ty­nees­ti

Olen kirjaston ystävä, ja sen keskinkertainen kuluttaja. Pääsin myös työskentelemään joksikin aikaa kirjastoon, ja myönnän, että tuntemani idylli sai kolauksen. Syynä siihen olivat nämä eri-ikäiset koululaiset opettajineen ja ohjaajineen.

Kyseessä oli joko kirjastoon tutustuminen tai ohjattu kirjastokäynti, jonka aikana koululaiset saivat hakea lukemista mukaansa, tai sitten lukea paikan päällä.

Tarkoitan nyt tässä varsinkin niitä koululaisia, jotka ovat jo käyttäneet aiemmin kirjaston palveluja, ja joille on opetettu miten lainataan ja käsitellään aineistoa, sekä miten kirjastossa tulee käyttäytyä.

Noin yksi viidestä ryhmästä käyttäytyi asiallisesti, mutta ne loput juoksivat, huusivat tai puhuivat kovalla äänellä. Osa heistä istui lattialla; takit ja reput heitettiin sinne tänne, ja melu oli välillä korvia huumaavaa – jopa niin kovaa, ettei virkailija aina kuullut asiakasta puhelimessa. Mitä tekivät opettajat? Eivät mitään mainittavaa.

Minulle kerrottiin, että jotkut opettajista/ohjaajista pitävät käyntiä kirjastossa itselleen vapaa-aikana, ja järjestyksen pitäminen ja valvonta jäisi kirjastovirkailijalle! Tuskin sitä kukaan myöntäisi kysyttäessä, mutta käytös puolsi tätä väitettä.

"Noin yksi viidestä ryhmästä käyttäytyi asiallisesti, mutta ne loput juoksivat, huusivat tai puhuivat kovalla äänellä."

Haluankin muistuttaa opettajia siitä, että on kyseessä toisten ihmisten työpaikka, ja että kirjastossa on muitakin asiakkaita kuin te ja luokkanne oppilaat! En usko, että kyseinen käytös onnistuisi monessakaan virastossa tai julkisessa tilassa.

Toki kirjaston henkilökunnalla on lupa puuttua häiriöihin tarvittaessa, mutta eiköhän se kuulu tässä tapauksessa opettajille/ohjaajille!

Kirsikkana kakun päällä oli vielä usein se siivo, jonka oppilaat jättivät jälkeensä; karkkipapereita, juomatölkkejä, kirjat ja lehdet, joita ei laitettu paikoilleen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.