Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­ko­sil­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ryh­ti­lii­ke Oulun kau­pun­ki­suun­nit­te­luun, kiitos – tie­tyil­lä asioil­la on kult­tuu­ril­li­nen arvo jo sel­lai­se­naan

Uskon, että lähes jokainen oululainen on lukenut tai kuullut jotain torihotellihankkeesta. Uskon myös, ettei yleinen ilmapiiri kyseistä hanketta kohtaan ole mitenkään erityisen suotuisa, varsinkaan nyt, kun projekti jäi kesken eikä kukaan tunnu olevan asiasta käytännössä vastuussa.

Hotellihankkeen käynnistänyt yhtiökin, Kiinteistö Oy Oulun Torihotelli, on asetettu konkurssiin loppukesästä viime vuonna. Torihotellin rakennuttajafirma, MGP Services Oy, meni niin ikään konkurssiin tämän vuoden tammikuussa. Ei siis kovinkaan vahvasti mene.

Konkurssit ja rakennuksen keskeneräisyys eivät toki ole ainoita ongelmia tässä asiassa, vaikka ovatkin merkittäviä sellaisia. Taustalla on paljon suurempaa laatua oleva ongelma kuin vain yksittäisen rakennusprojektin epäonnistuminen. Oulussa rakennetaan nimittäin vähän sitä sun tätä hyvinkin keskeisille paikoille. Näkisin, että pääongelma on täydellinen välinpitämättömyys ja ymmärryksen puute kaupungin maisemoinnissa ja arkkitehtuurissa.

"Koko torin tunnelma on pysyvästi erilainen kuin ennen, eikä se erilaisuus tässä tapauksessa ole mielestäni hyvä asia ollenkaan."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.