Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruu­miin­kult­tuu­ri osaksi Oulun kult­tuu­ri­kau­pun­ki-ima­goa

Oulu ja Oulun seudun 32 kuntaa ovat näkyvästi kulttuuripääkaupunkihurmiossa ja huumassa vuodelle 2026. Pöhinää tuntuu olevan. Miljoonia, miljoonia euroja rönsyää eri tahoilta erilaisiin toimiin ja toimintoihin. Tuntuu ettei olla köyhiä eikä liioin kipeitä. Tarkoitus on nostattaa kulttuuria ja hyvinvointia. Näin meille luvataan ohjelmassa. Hyvinvointi on isona osana hankkeessa.

Ennen maaseudulla puhuttiin ansiokkaasti ns. ruumiinkulttuurista. Mitäkö se on tai oli? Ihmismieli ja kroppa yhteistyössä liikunnallisen hyvinvoinnin kimpussa ruumiinkulttuurina.

Mitäpä jos noista miljoonista euroista ropsautettaisiin osa ulos sijoitettaviin liikuntavempaimiin? Valmiille puistoalueille, joissa on jo muun muassa lasten leikki-/temppuvälineitä, tuotaisiin lisukkeeksi myös aikuisia ihmisiä palvelevia liikuntavempaimia.

"Pannaan minimaalinen osa miljoonista poikimaan kunnon kohentamiseen liikunnan ilon pikkupisaroiksi!"

Meillä pohjoisessakin väki ikääntyy, ja ikäihmisten, mummojen ja paappojen, liikunnallisen kuntoutuksen raittiissa ulkoilmassa mahdollistava lihaskunnon vähäinenkin lisäylläpito olisi kullanarvoinen lisuke sote-kulujen nousun pysäyttämiseksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.