Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ruukin luonto- ja he­vos­kes­kuk­sen toi­mia­la­pääl­lik­kö: "On hyvä, että puo­lueet­to­mat ihmiset käyvät kat­so­mas­sa ti­lan­teen"

Kovia syytöksiä kokenut ravivalmentaja Mauri Jaara: "En muista, että ennen olisi ollut näin paha olo".

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toimialapäällikkö Riikka Pajuvesa-Korkala toivoo, että kaikki epäkohdat selvitetään perinpohjin.
Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toimialapäällikkö Riikka Pajuvesa-Korkala toivoo, että kaikki epäkohdat selvitetään perinpohjin.
Kuva: Vesa Joensuu

Ruukin luonto- ja hevoskeskus nousi negatiiviseen valoon viime viikon loppupuolella, kun somekeskusteluissa tuotiin esiin hevosten kaltoinkohtelua, mitä oli kertomusten mukaan tapahtunut useiden vuosien aikana. Koulutuskeskus Brahe vastasi tiedotteella, että asiat ovat vakavia ja ne selvitetään.

Kaleva haastatteli maanantaina kahta koulutuskeskuksen entistä opiskelijaa, jotka kertovat samoja asioita kuin sosiaalisessa mediassa on kirjoitettu. Opiskelijoiden mukaan hevosia lyötiin paljon ja räikeintä väkivallan käyttö oli varsojen koulutuksen yhteydessä.

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toimialapäällikkö Riikka Pajuvesa-Korkala on maanantaina varsin hämmentynyt kaikesta tästä, mutta hänen mielestään on hyvä asia, että syytöksiä lähdetään tutkimaan, jotta asiat selviävät ja pöytä on sen jälkeen puhdas. Hän muistuttaa, että kyse on todella vakavasta asiasta.

– Minun mielestä olisi hyvä, että ne, jotka katsovat aiheelliseksi, voivat tehdä tutkintapyynnön, jotta selvitetään asia perinpohjin. On hyvä, että puolueettomat ihmiset käyvät katsomassa tilanteen, Pajuvesa-Korkala korostaa.

Koulutuskeskus Brahen talous- ja hallintojohtaja Antti Lantto kertoi maanantaina iltapäivällä, ettei asiasta ole tehty rikosilmoituksia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.