Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruuan ja ener­gian ostot kal­va­vat kan­san­ta­lout­ta

Suomessa ovat monet asiat jääneet huonolle hoidolle tai täysin hoitamatta, ja suurimmat puutteet löytyvät ruuan- ja energiantuotannosta. Ruuan saamme pelto- ja eläintuotteina. Pystyisimme tuottamaan kaiken tarvitsemamme ruuan kotimaassa, mutta kotimaisen tuotannon osuus on vain 70 prosenttia ja ulkomaisen 30 prosenttia.

Kun Venäjän kauppa tuli kansainväliseen sääntelyyn, meillä on ollut vaikeuksia sen ylijäämäruuan sijoittelussa, jota tarpeeton tuonti meille aiheuttaa. Sen tuotantokustannusten vuoksi ruualle muodostuu korkeampi hinta kuin on ulkomailta tarjolla olevalla ruualla.

Tähän asiaan ei pystytä nykyisellä lainsäädännöllä puuttumaan. Tehtävä jää ravintoloille ja muille valmisruuan tuottajille. Jotkut niistä ilmoittavatkin käyttävänsä vain kotimaisia raaka-aineita. Tarvitaan politiikkaa, jotta kalliimpaa ruokaa tuottavalle kotimaiselle viljelijälle varmistetaan riittävä toimeentulo. Tässä asiassa meillä on paljon parannettavaa.

"Jos on korjaamista ruuantuotantoa koskevissa laeissa, niin energiantuotannossa sitä on enemmän."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.