Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Riu­tu­nut Ro­so-va­ris pe­las­tet­tiin ja kul­je­tet­tiin Ro­va­nie­mel­tä Ouluun – hoi­to­las­sa äly­käs­tä eläintä odotti kaksi uutta kaveria ja oi­kean­lais­ta ra­vin­toa

Harsusiipisen variksenpoikasen toivotaan vahvistuvan talven aikana.

Rosoksi nimetty variksenpoikanen löytyi rovaniemeläisen kerrostalon pihapiiristä. Se ei lopulta oppinut lentämään, joten varikselle järjestettiin kyyti Ouluun, jossa se saa oikeanlaista ravintoa talven yli.
Rosoksi nimetty variksenpoikanen löytyi rovaniemeläisen kerrostalon pihapiiristä. Se ei lopulta oppinut lentämään, joten varikselle järjestettiin kyyti Ouluun, jossa se saa oikeanlaista ravintoa talven yli.
Kuva: Antti Koskinen

Kesäkuun alussa rovaniemeläinen Antti Koskinen huomasi kerrostalonsa pihalla pienen variksenpoikasen. Aluksi Koskinen ajatteli poikasen kasvavan normaalisti pihapiirissä, mutta viikkoja kului, eikä poikanen tuntunut siirtyvän pihan tuntumasta mihinkään.

– Poikasen sulkapeite näytti rosoiselta, ja naapurustomme alkoi sitä sitten pikku hiljaa ruokkimaan, Koskinen kertoo.

Jossain vaiheessa naapurit alkoivat pohtia yhdessä, mitä variksenpoikaselle tulisi tehdä. Yksi naapureista soitti Rovaniemen eläinsuojeluyhdistykselle, josta neuvottiin tarkkailemaan poikasta vielä jonkin aikaa.

Kun lintu ei kuitenkaan näyttänyt oppivan lentämään, Lapin lintutieteellisen yhdistyksen edustaja lupasi tulla tarkastamaan tilanteen. Hänkin neuvoi odottamaan vielä hetkisen.

– Lopulta laitoimme viestiä Eläinten pelastusrinki nimiseen Facebook-ryhmään, jonka tarkoituksena on pelastaa eläimiä, Koskinen sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen kautta Oulun Pikkaralasta löytyi Anna Vasala, joka on erikoistunut pienten villieläinten hoitamiseen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.