Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ri­ta­har­jun uuden S-mar­ke­tin kyl­mä­lai­tok­sen huk­ka­läm­pöä hyö­dyn­ne­tään kau­ko­läm­pö­nä

Havainnekuva uudesta Ritaharjun S-marketista.
Havainnekuva uudesta Ritaharjun S-marketista.
Kuva: Caverion Suomi

Ritaharjuun rakennettavan uuden S-marketin lauhdelämpöä aiotaan hyödyntää kaukolämpöenergiana. Caverion Suomi kertoo tiedotteessaan, että kyse on Caverionin, Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian innovaatiosta.

Lämmitysjärjestelmässä hyödynnetään kaupan CO2-kylmälaitoksen hukkalämpöä, joka johdetaan kaukolämpöverkkoon. Aiemmin kaupan hukkalämpöä on otettu hyötykäyttöön Kaukovainiolla, jossa S-marketin kylmälaitoksen hukkalämpöä johdetaan niin ikään kaukolämpöverkkoon. Ritaharjun S-marketissa käyttöön otettava ratkaisu on Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskasen mukaan uusi ja edistyksellisempi innovaatio.

VALOR Partners Oy:n laskelmien mukaan Ritaharjun S-marketin lauhdelämmön hyödyntäminen voi mahdollistaa vuositasolla jopa kolmen gigawattitunnin kaukolämmön tehokkaan ja polttamattoman tuotannon. Laskelmien mukaan tämä vähentää päästöjä yli 500 tonnilla.

Ritaharjun S-market valmistuu keväällä 2022.

Juttua muokattu 25.11. kello 10.00: Täsmennetty, että Ritaharjuun tuleva ratkaisu on erilainen, kun aiemmin Kaukovainion S-marketissa käytössä ollut innovaatio.