Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ri­kos­epäi­ly Ka­jaa­nis­sa: Miehet ke­rä­si­vät rahaa jal­ka­pal­lo­seu­ral­le ja in­va­li­deil­le, mutta rahat eivät pää­ty­neet­kään oikeaan koh­tee­seen

Oulun poliisilaitos tutkii rahankeräysrikosta, johon liittyen on otettu kiinni kaksi miestä Kajaanissa. Poliisi epäilee kahden ulkomaalaisen miehen syyllistyneen rahankeräysrikokseen elokuun ja syyskuun aikana.

Heidän epäillään keränneen rahaa esimerkiksi kuuromykille lapsille, jalkapalloseuralle sekä invalidien hyväksi. Poliisi epäilee, ettei heillä ole ollut rahankeräyslupaa eivätkä rahat ole päätyneet luvatulle kohteelle.

Miehet ovat keränneet rahaa yleisillä alueilla, kuten kauppojen lähistöillä. Poliisin mukaan rahaa on kerätty Kajaanin lisäksi Hyrynsalmella, Jyväskylässä, Tampereella ja Mikkelin suunnalla.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä, mikäli on osallistunut elokuun ja syyskuun 2023 aikana tämän tyyppiseen keräykseen. Yhteyttä pyydetään ottamaan sähköpostitse osoitteeseen tutkinta.kainuu@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 464 410.