Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Re­nes­sans­si-ih­mi­syys tar­vit­see nyt re­nes­sans­sin

Vastuussa olevien ihmisten on oltava mahdollisimman laajasti sivistyneitä parhaiden mahdollisten ratkaisujen toteutumiseksi. Tulevaisuudessa filosofia ja muut humanistiset tieteet saavat merkittävän roolin.

Jos konsulttitoimistoja ja työpaikkasivuja on uskominen, henkilöbrändi on kaikki kaikessa. Oma osaaminen on osattava tiivistää niin ytimekkäästi, että sen voisi tarvittaessa ladella vaikka samaan hissiin sattumalta osuneelle rekrytoijalle.

Talousjärjestelmämme on luonut systeemin, jossa jokaisen työntekijän tai sellaiseksi pyrkivän on luotava itselleen tarkkarajainen ekolokero ja pysyttävä siinä. Osaajien kapein kärki on haluttua työvoimaa, mutta monialaisia jokapaikanhöyliä pidetään epämääräisinä haahuilijoina.

Mietin, mitä Leonardo da Vinci tai kuka tahansa antiikin Kreikan suuri tieteilijä-taiteilija sanoisivat nykyisestä järjestelmästä. Mitä he tuumisivat tehdessään töitä yritykselle, jossa heidän arvokkuutensa työntekijöinä punnittaisiin vain heidän matemaattisten taitojensa kautta, kun he tosiasiassa olisivat aivan yhtä lahjakkaita kuvataiteilijoita, metafyysikkoja tai luonnonilmiöiden tarkastelijoita?

Ajatusleikkini on tosin turha, koska aikamme ei mahdollista yleisneroutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.