Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Rekka ja hen­ki­lö­au­to vau­rioi­tui­vat pahoin nok­ka­ko­la­ris­sa Lu­mi­joel­la, yksi henkilö me­neh­tyi

Valtatie 8:lla Lumijoella tapahtui lauantai-iltana hieman kello 19 jälkeen henkilöauton ja rekan nokkakolari. Henkilöauton kuljettaja menehtyi.

Kasitie suljettiin tapahtumapaikan kohdalla liikenteeltä onnettomuuspaikan korjaamisen ajaksi. Raivaustyöt ja liikennehaitta ovat jatkuneet aamupuolella.

Sekä henkilöauto että säiliörekka vaurioituivat onnettomuudessa pahasti ja suistuivat tieltä. Kummassakin autossa oli onnettomuuden aikaan kyydissä vain kuljettaja. Rekan vetoauto kaatui yhteentörmäyksessä kyljelleen ojaan, mutta sen perävaunu pysyi pystyssä.

Pelastuslaitos kertoo, että säiliörekan lastina oli kalsiumkloridiliuosta, josta ei ole aiheutunut vuotoja tai vaaraa ympäristöön. Kalsiumkloridia käytetään yleisesti tiesuolana.

Pelastuslaitos kertoi yhdeksän aikaan tyhjentävänsä rekan säiliön ennen sen nostoa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Lumijoen ja Limingan kunnan rajan tuntumassa, noin 15 kilometrin päässä Limingan keskustasta Raahen suuntaan.  Tapahtumapaikalla on käytössä kiertotie, joka kulkee Paavolasta teiden 86 ja 807 kautta.

Uutista päivitetty kello 21.41, 23.12 ja 0.01. Päivitetty 12.7. kello 7.51: Lisätty tieto kuljettajan kuolemasta ja siitä, että liikennehaitta on jatkunut aamupuolellakin.