Rekan pe­rä­vau­nun säiliö räjähti ajon aikana Ka­la­joel­la, kap­pa­leet sin­koi­li­vat ym­pä­riin­sä – "Hyvin poik­keuk­sel­li­nen ti­lan­ne"

Onnettomuuden raivaustyöt kestivät koko päivän.

Rekan perävaunussa ollut hiilidioksidisäiliö räjähti onnettomuudessa Kalajoella.
Rekan perävaunussa ollut hiilidioksidisäiliö räjähti onnettomuudessa Kalajoella.
Kuva: Hanna Parhaniemi

Rekan perävaunussa ollut hiilidioksidisäiliö räjähti maanantaiaamuna Kalajoella. Onnettomuuspaikka oli Kasitiellä, Vasankarin kylän kohdalla.

Pelastuslaitokselta tiedotetaan, että säiliö tuhoutui räjähdyksessä totaalisesti ja hajosi kappaleiksi.

Kappaleet lentelivät ympäriinsä ja pitkän matkan päähän onnettomuuspaikasta. Tästä huolimatta onnettomuudesta ei pelastuslaitoksen mukaan aiheutunut vahinkoa ulkopuolisille. Jos ulkopuolista liikennettä olisi ollut sopivan matkan päässä onnettomuusajoneuvosta, jälki olisi voinut olla pahaa.

– Hyvin poikkeuksellinen tilanne, päivystävä palomestari Anna Mattila sanoo Kalevalle.

Rekan kuljettaja vietiin tarkistettavaksi terveyskeskukseen. Muita henkilövahinkoja ei tullut.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä annettu tietoja. Asiaa tutkivat poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus. Myös Turvatekniikan keskus (Tukes) on pyytänyt tietoja erikoisesta tapauksesta.

Onnettomuuspaikalla ei pelastuslaitoksen mukaan ole vaaraa sivullisille. Purkautunut hiilidioksidi haihtui ilmaan.

Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 8.45. Onnettomuus aiheutti häiriöitä liikenteelle koko päivän ajan. Tie saatiin kokonaan auki hieman ennen iltayhdeksää.

Päivitetty kello 10.40, 11.58, 12.28 ja 17.42: Juttua päivitetty kauttaaltaan ja tietoja tarkennettu pelastuslaitoksen kertoman perusteella. Lisätty kuva.

Kello 20.52 päivitetty tieto liikennehaitan päättymisestä.