Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Reis­su­sa: Vaah­to­päi­tä, läm­min­tä hiekkaa ja jo­kai­sel­le mie­lui­sia elä­myk­siä all inc­lu­si­ve -lo­mal­la Turkin Ala­nyas­sa

Taina Kosola matkusti Oulusta suoralla lennolla Turkkiin äitinsä Hilkan sekä sisartensa Paulan, Virpin ja Vuokon kanssa.

Helppo ja rento loma Turkin Alanyassa runsaasti mielekästä tekemistä.
Helppo ja rento loma Turkin Alanyassa runsaasti mielekästä tekemistä.
Kuva: Taina Kosola

Minne matkustin

Turkkiin, Alanyaan. Hotellimme sijaitsi keskustan tuntumassa.

Milloin matkustin

6.–13.10.2019

Matkareitti

Suora lento Oulusta Antalyaan ja sieltä bussilla Alanyaan noin 130 kilometrin matka.

Majoitus

Hotellimajoitus, Villa Sun flowers hotellissa.

Miten varasin

Deturin valmismatka.

Milloin varasin

10.6.2019

Ketä matkusti mukana

Hilkka-äiti sekä siskoni Paula, Virpi ja Vuokko.

Matkakulut

Pakettimatka, sisältäen lennot, hotellin, all inclusive 614 €/hlö.

Matkan plussat

Halusimme helpon, rennon loman. Saimme äidinkin mukaan matkalle, kun oli suora lento Oulusta eikä aikaa tarvinnut viettää lentoasemilla. Alanyasta löytyi mielekästä tekemistä ja näkemistä kaikille. Yksi tykkää löhötä, toinen uida, kolmas lenkkeillä, neljäs shoppailla ja viidettä kiehtoo historian siipien havina. Alanya tarjosi mahdollisuudet kaikkeen tähän ja vielä erittäin hyvän ruuan kaiken lisäksi. Turkkilaiset ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Suunpielet olivat itselläkin pääosin ylöspäin.

Matkan miinukset

Ainoastaan Turkin hyökkäys Syyriaan kesken loman säikäytti. Mutta paikalliset vakuuttivat, ettei se vaikuta Alanyaan. Rajalla rähistään tuon tuostakin. Rauhassa saimme lomailla.

Millaista perillä

Lämmintä oli juuri sopivasti 28-29 astetta koko viikon. Aamukuudelta yli kaupungin soi rukouskutsu. Joskus sain unen vielä senkin jälkeen. Aamupalan jälkeen ajelimme taksilla rannalle. Auringosta nautimme lounaaseen saakka. Päivällä retkeilimme kukkuloilla, jokiristeilyllä ja satamassa. Kaupat olivat auki aina klo 22:een asti. Shoppailut ehti tehdä auringon laskun jälkeen. Ruoka oli todella hyvää ja Alanyan hedelmäpuut takasivat tuoreet hedelmät joka syönnille.

Vinkit

Turkin liiroja kannattaa vaihtaa, niillä maksaminen on edullisempaa. Järjestetyillä retkillä pääsee näkemään paikallista elämää lähempää. Markkinoilla myydään samoja vaatteita ja tavaroita paljon halvemmalla. Parhaat näköalat yli kaupungin löytyivät ILoveAlanya-kyltin juurelta vuoristosta.

Hintataso

Taksikyyti on halpaa, ainakin jos on useita maksajia. Kyyti hotellilta rannalle maksoi 1 €/hlö. Vaatteet ovat edullisia. Neuletakki 8 €.

Tuliaiset

Feikki Adidas-pukuja, omenateetä, karkkia ja kahvia. Kahvi oli pahanmakuista.

Muuta

Ennen syyslomia hotelleissa on väljempää ja voi saada edullisemman pakettimatkan.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.