Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Reis­su­sa: Sa­tu­mai­sen kaunis luonto ja ta­run­hoh­toi­set linnat hur­ma­si­vat perheen ke­sä­lo­mal­la Skot­lan­nis­sa

Tomi Ojala matkusti muun perheen mukana Oulusta Lontoon kautta Skotlantiin.

Lumoavan kaunis The Fairy Glen Skyen saarella. Glennfinnan Viaduct on tuttu silta esimerkiksi Harry Potter -elokuvista.
Lumoavan kaunis The Fairy Glen Skyen saarella.
Lumoavan kaunis The Fairy Glen Skyen saarella.
Kuva: Tomi Ojala

Minne matkustin

Lontooseen ja Skotlantiin. Skotlannissa ajoimme Glasgow’sta Skyen saarelle ja edelleen Loch Nessin ohi Invernessiin, josta Cairn Gormsin luonnonpuiston kautta Edinburghiin.

Milloin matkustin

2. - 11.6.2019

Matkareitti

Oulu – Helsinki – Lontoo – Glasgow lentokoneella. Glasgow – Skye – Inverness – Edinburgh vuokra-autolla. Edinburgh – Helsinki – Oulu lentokoneella.

Majoitus

Lontoossa yövyimme hotelleissa. Glasgow’ssa ja Speanbridgessa (lähellä Fort Williamia) B&B:ssa, Skyen saarella yövyimme youth hostellissa, Urrayssa (lähellä Invernessiä) jälleen B&B:ssa ja Edinburghissa opiskelija-asuntolassa.

Miten varasin

Omatoimimatka. Majoitus varattiin booking.comin kautta.

Milloin varasin

Viikolla 10 vuonna 2019.

Ketä matkusti mukana

Isäni Olli, äitini Tanja ja isosiskoni Emilia.

Matkakulut

Lennot yhteensä 1550 € (Finnair ja EasyJet), auton vuokra 300 €, bensa 60 €, majoitus 880 €.

Matkan plussat

Maisemat olivat upeat sekä länsi- että itäpuolella Skotlantia. Opasteet olivat hyviä. Patikointireitit olivat selkeästi merkitty. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja Skotlannin ruokaerikoisuudet maittavia. Mieleenpainuvin herkku oli rasvassa uppopaistettu Mars-patukka. Lontoon päässä BTS:n konsertti oli erittäin hyvin järjestetty Wimbledonilla.

Matkan miinukset

Skyen saarella olisimme mielellään olleet pitempäänkin, mutta etukäteen varattu lento sekä yöpymispaikat sanelivat aikatauluamme. Tiet olivat siellä kapeita, joten ajaessa oli huomioitava vastaantulijoiden ohituspaikat. Parkkipaikkoja nähtävyyksien lähellä oli paikoittain niukasti, mutta kun lähti ajoissa liikkeelle, sai autonsa kuitenkin aina pysäköityä jonnekin.

Millaista perillä

Kesäkuun alku oli oivallista matkustusaikaa, koska säät suosivat eikä muita turisteja ollut häiriöksi asti. Ihmiset olivat ystävällisiä. Harry Potter -maailmaan tutustuttiin Lontoon studioilla ja elokuvissa esiintyvä silta ikuistettiin Skotlannissa. Erityisesti Skyen saarella oli suorastaan satumaisia luonnon nähtävyyksiä sekä tarunhohtoisia linnoja. Sekä Lontoossa että Edinburghissa oli hyvät shoppailumahdollisuudet.

Vinkit

Varaa majoitukset hyvissä ajoin, sillä Skotlannissa pienemmillä paikkakunnilla majoitustarjontaa on vähän ja hinnat korkeat.

Hintataso

Muutoin hintataso oli Suomen tasoa, mutta majoituspaikat osin kalliimpia. Kirjat ja vaatteet olivat halvempia.

Tuliaiset

Vaatteita, CD-levyjä ja kirjoja

Muuta

B&B-majoittajat olivat erittäin ystävällisiä sekä puheliaita ja majoituspaikat olivat siistejä. Kannattaa etukäteen selvittää, ettei esimerkiksi Skyen saarella ole yleisötapatumia reissusi aikana, sillä nämä saattavat vaikuttaa liikennejärjestelyihin ja majoituspaikan saantiin, kuten kesäkuun alussa oleva maraton.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.