Pesäpallo: Lippo kaipaa ri­pauk­sen ren­tout­ta koh­ta­lon­ot­te­luun Sii­lin­jär­vel­le – "Turha varman päälle te­ke­mi­nen pitää saada pois"

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Ra­vin­to­loi­ta kos­ke­viin ko­ro­na­ra­joi­tuk­siin tulee ke­ven­nyk­siä – val­ta­osas­sa maata mah­dol­li­suus an­nis­ke­luun ylei­sö­ta­pah­tu­mis­sa

Helsinki
Anniskelu on edelleen rajoitettua. Kuvituskuva.
Anniskelu on edelleen rajoitettua. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Ravintoloita koskeviin koronarajoituksiin tulee höllennyksiä laajalti keskiviikosta alkaen. Kevennykset toteutetaan sote-ministeriryhmän perjantaisen esityksen mukaisesti. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään.

Perustason ja kiihtymisvaiheen alueilta poistetaan karaoken esittämisen ja tanssimisen kieltävä säännös. Perustasolla asiakkailla ei myöskään tarvitse olla pöytä- ja istumapaikkaa ulkona tapahtuvassa ravitsemistoiminnassa. Tämä mahdollistaa erityisesti yleisötapahtumissa tapahtuvaa ravintolatoimintaa.

Lisäksi aukiolo- ja anniskeluaikoihin tehdään kevennyksiä perus- ja leviämisvaiheen alueilla.

Leviämisvaiheen alueilla baarit edelleen kiinni alkuillasta

Pahimmilla eli leviämisvaiheessa olevilla epidemia-alueilla anniskelua ja aukioloa pidennetään tunnilla ruokaravintoloissa. Anniskelu on niissä sallittu iltakahdeksaan asti ja aukiolo iltayhdeksään. Muutos ei vaikuta baareihin, jotka edelleen joutuvat lopettamaan anniskelun iltakuudelta ja sulkemaan ovensa tunti sen jälkeen. Epidemian leviämisvaiheessa ovat toistaiseksi Uusimaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme.

Kiihtymisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Kymenlaakso ja Keski-Pohjanmaa. Muu Suomi on määritelty perustason alueeksi. Perustasolla anniskelu sallitaan kello yhteen yöllä ja aukiolo tunnin pidempään.