Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Raskaat tappiot sodassa tun­tui­vat Putinin pu­hees­sa, sanaa Ukraina hän ei edes mai­nin­nut

Voitonpäivänä 2022 Vladimir Putinin mahdollisuudet Venäjän mahtavuuden ja sotamenestyksen hehkutukseen olivat laihat. Ukrainan demilitarisointi on unohdettu, sen sijaan presidentti palasi tarinaan Donbasin turvaamisesta.

Ei ilmoitusta liikekannallepanosta, ei sodan julistamista Ukrainalle. Näistä presidentti Putinin ounasteltiin mahdollisesti voitonpäivän puheessaan kertovan, mutta niitä ei maanantaina kuultu.

Ei myöskään uhkailua ydinaseiden käytöstä Ukrainan sodassa.

Nämä ovat hyviä uutisia Euroopalle ja Ukrainalle, ja sen lisäksi ne ovat hyviä uutisia venäläisille. Putinin Venäjä ei ainakaan toistaiseksi syöksy vielä syvemmälle sotaan Ukrainassa, eikä reserviläisiä pakoteta mukaan.

Samalla näiden julistusten puuttuminen kertoo siitä, että Putinin vallalla ja Venäjän voimalla on rajansa. Venäjän sotatoimien kangertelu Ukrainassa vaatisi joukkojen ja kaluston vahvistamista alueella, mutta nyt mahdollisuuksien rajat ovat tulleet vastaan. Liikekannallepano kertoisi myös "erikoisoperaation" epäonnistumisesta.

Oli odotettua, että Putin rakentaa yhteyden toisen maailmansodan eli "suuren isänmaallisen sodan" ja nyt Ukrainassa käynnissä olevan erikoisoperaation välillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.