Rak­kau­den riski kan­nat­taa ottaa – Poh­jois-Ita­lian kesän valo ja Sufjan Ste­ven­sin sisintä hi­ve­le­vät laulut ri­pot­te­le­vat tai­ka­pö­lyä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Call Me by Your Name

Yle Teema & Fem klo 22.00


Pohjois-Italian kesän valo ja Sufjan Stevensin sisintä hivelevät laulut ripottelevat taikapölyä nuorukaisen ja vähän vanhemman miehen intohimotarinaan. Timothée Chalamet tekee huippuroolin varhaiskypsänä Eliona. Armie Hammer on professori-isän apulainen Oliver, jonka karisma häiritsee poikaa. Viisaat loppusanat rakkaudesta ohjaaja Luca Guadagino säästää silti professori-isälle (Michel Stuhlberg). (Italia 2017)

The Island

Sub klo 21.00


Ewan McGregorilla on nimi, joka kuulostaa osoitteelta: Lincoln 6E. Scarlett Johansson on yhtä persoonattomasti Jordan 2D. Jokseenkin persoonattomaksi jää koko elokuvakin, kun Michael Bay ei malta keskittyä tieteisjännäriin, vaan pamauttaa tavanomaisen toimintaspektaakkelin ja kalutun juonen päälle. Tyypillisen ankeassa tulevaisuudessa nuoret ja kauniit jonottavat pääsystä ainoalle saarelle, jossa elämä on vielä mukavaa. (USA 2005)

Oblivion

TV5 klo 21.00


Joseph Kosinskin tieteisseikkailussa synkät tulevaisuudennäkymät ja toiminta ovat paremmin tasapainossa. Tom Cruise ja Andrea Riseborough tekevät lähtösiivousta maapallolla, josta muu ihmiskunta on muuttanut kaukaiseen siirtokuntaan. Kun arvoituksellinen nainen (Olga Kurylenko) tömähtää maahan, alkaa suuren salaisuuden nurkka pilkottaa. Mielenkiinto herää, vaikkeivät lopunajan visiot Wall-E -animaation tasolle yllä. (USA 2013)