Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ra­ken­nus­yh­tiö SRV: Oulun to­ri­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­nen lo­pe­tet­tu Jyrki Hal­li­kai­sen yhtiön mak­sa­mat­ta jät­tä­mien las­ku­jen takia – panttia haetaan kä­rä­jil­lä

Kaupunki pyrkii uudessa tilanteessa saamaan mahdollisimman hyvän ratkaisun eli hotellin valmiiksi joko nykyisen tai uuden toimijan tekemänä. Rakennusta ei tietenkään ryhdytä oikopäätä purkamaan, sanoo yhdyskuntajohtaja.

Oulun torinrannassa puolivalmiina seisovan torihotellin rakentaminen on lopetettu, koska hotellia rakennuttavan liikemies Jyrki Hallikaisen yhtiö ei ole suoriutunut sopimusvelvoitteistaan ja on jättänyt laskuja maksamatta.

Tilanteesta kertoo hotellia urakoiva rakennusyhtiö SRV. Yhtiön viestintä välitti  aluejohtaja Juha Huhtasen sähköpostivastaukset Kalevan kysymyksiin.

SRV kertoo keskeyttäneensä työt helmikuun lopulla eli lähes kuukausi sitten. Työmaatiloja ryhdytään purkamaan ensi viikolla.

Sisärakentaminen on ollut pysäytettynä kuukausia jo ennen tätä.

SRV:n mukaan sille on kertynyt torihotelliin liittyviä maksamattomia ja erääntyneitä myyntisaamisia. Yhtiö pyrkii nyt saamaan rahojaan myös käräjien kautta.

– SRV on jättänyt Oulun käräjäoikeuteen maaliskuun alkupuolella kanteen pantin realisoimiseksi kiinteistöosakeyhtiö Torihotellin hoitamatta jättämien sopimusvelvoitteiden vuoksi, Huhtanen kertoo sähköpostissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.