Raa­hes­sa olut­ra­vin­to­las­sa al­tis­tu­neis­ta ei ole löy­ty­nyt koronaa – osa tu­lok­sis­ta vielä val­mis­tu­mat­ta, al­tis­tu­nei­ta satoja

Raahen aluesairaalalla on käytössä myös drive-in koronatestaus. Kuvituskuva
Raahen aluesairaalalla on käytössä myös drive-in koronatestaus. Kuvituskuva
Kuva: Vesa Joensuu

Raahessa perjantaina ravintolassa altistuneiden ihmisten joukosta ei ole löytynyt positiivisia koronavirustuloksia. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän (RAS) johtavan lääkärin Susanna Halosen mukaan tehtyjen testien tuloksia on odotettavissa vielä lähipäivien aikana.

Diagnostiikkaa tekevässä NordLabissa on ollut Halosen mukaan ruuhkaa, joka on vaikuttanut kiireellisestikin pyydettyihin näytteisiin.

Halosen mukaan RAS:in henkilöstöresurssit ovat äärirajoilla testauksen suhteen. Tilannetta helpottamaan on mietitty muun muassa esihenkilöiden siirtämistä kliinisten palveluiden pariin ja kiireettömien palveluiden tauottamista.

Myös lähikunnissa tilanne on Halosen mukaan todennäköisesti samanlainen, joten ylimääräistä henkilöstöä ei ole sitä kautta saatavilla Raaheen. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on hänen mukaansa puolestaan avustanut hyvinvointikuntayhtymää altistumisten jäljitystyössä.