Ruka: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Antti Kärävä kerää tois­ten­kin koi­ran­ka­kat, koska se on hänestä hyvää joh­ta­mis­ta

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Raahe ja Oulu vaih­ta­vat pat­sai­ta mat­kai­li­ja­mää­rien li­sää­mi­sek­si – Raahe saa To­ri­pol­lii­sin ja Oulu Pek­ka-pat­saan

Viitisen vuotta työskennellyt Oulu–Raahe-matkailunedistämistoimikunta on mietinnössään päätynyt esittämään huikeaa visiota molempien kaupunkien matkailijamäärien lisäämiseksi.

Kyseessä on keskeisten kaupunkimonumenttien vaihtokauppa. Hankkeen kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa. Hankkeen vetovoima on niin suuri, että siihen sijoitettu euro tulee varmasti ainakin viisinkertaisesti takaisin.

Lisäksi kerrannaisvaikutukset huomioiden sen vaikutus kaupunkien talouteen tulee olemaan niin merkittävä, että veroprosenttia voidaan alentaa lähes prosenttiyksiköllä.

Vaihtokaupassa Oulu luovuttaa Raahelle Toripolliisi-patsaan. Patsas siirretään Pehr Brahe -patsaan paikalle keskelle Pekkatoria. Pehr Brahe -patsas siirretään Ouluun Toripolliisi-patsaan paikalle. Vaihtokaupassa syntyvä synergiaetu on 4,5 miljoonan euron luokkaa. Transaktiokustannuksia ei juurikaan synny.

Vaihtokaupassa neuvoteltiin myös kaupunkien käytössä olevista sloganeista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.