Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Qstoc­kis­sa ja Night­wis­hin sa­la­kon­ser­tis­sa Club Teat­rial­la on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le

Qstock kertoo verkkosivuillaan, että festivaalissa oli ollut viime perjantaina ja lauantaina korona-altistumisen mahdollisuus.

Qstock kertoo verkkosivuillaan, että festivaalissa oli ollut viime perjantaina ja lauantaina korona-altistumisen mahdollisuus.

Qstockissa oli sekä perjantaina että  lauantaina henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Festivaalijärjestäjät pyytävät kaikkia Qstockissa olleita seuraamaan vointiaan. Jos vähäisiäkään koronatartuntaan viittaavia oireita ilmenee, tulee hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin ja jäädä karanteeniin odottamaan koronatestin tulosta.

Qstockissa vieraili viime viikonlopun aikana noin 40 000 ihmistä.

Myös Club Teatria kertoo korona-altistuksesta viime keskiviikkona 28. heinäkuuta Nevski & The Prospectsin keikalla Oulussa. Kysymyksessä oli Nightwishin salakeikka, jossa oli yli 3 000 katsojaa. Paikalla oli ollut kaksi sittemmin koronaan sairastunutta henkilöä, kertoo Club Teatria Facebook-sivuillaan.

Järjestäjä pyytää, että keikalla olleet seuraavat vointiaan ja hakeutuvat koronatestiin vähäisistäkin oireista.

Oululainen ravintola Tuba Food & Lounge kertoo Facebook-sivuillaan, että sen tiloissa on voinut altistua koronavirukselle tiistaina 27. heinäkuuta kello 13.30–14.30. Paikalla olleiden on syytä hakeutua testeihin matalalla kynnyksellä.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo ilmoitti tiistaina, että oireettomien ei kuitenkaan pidä mennä testeihin, sillä näytteenotto uhkaa ruuhkautua.

Päivitetty kello 17.30: Lisätty tieto Tubasta.

Päivitetty kello 17.35: Lisätty Mäkitalon ilmoitus.