Qstoc­kin li­pun­myyn­ti lähes yhtä vil­kas­ta kuin koronaa edel­tä­vi­nä kesinä – fes­ti­vaa­li muis­tut­taa va­ro­vai­suu­des­ta lip­pu­kau­poil­la

Qstockin lipunmyynti on ollut lähes yhtä vilkasta kuin koronaa edeltävinä kesinä. Kaikki muut lipputyypit kuin kahden päivän liput on myyty loppuun festivaalille, joka järjestetään heinäkuun 30. ja 31. päivä Kuusisaaressa ja Raatissa.

– Talven ja kevään aikana pandemia vaikutti hidastavasti festivaalin lipunmyyntiin. Kesän edetessä ihmisten luottamus festivaalin toteutumiseen on kuitenkin selvästi kasvanut, ja tällä hetkellä voidaan sanoa, että Qstock tullaan myymään loppuun jo kahdeksatta kertaa peräkkäin, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Festivaali suosittelee, että festivaalille haluavat ostavat lippunsa virallisia myyntikanavia pitkin, sillä yksityisen myyjän kautta hankitun lipun aitoutta on mahdoton todentaa. Vuoden 2020 palautettujen lippujen koodi on mitätöity, mutta fyysiset ja sähköiset liput ovat jääneet asiakkaalle itselleen.

Qstock varoittaa, että joku saattaa yrittää kaupitella mitätöityä lippua epävirallisilla myyntikanavilla. Mitätöity lippu paljastuu, kun lippu luetaan elektronisesti rannekkeenvaihdon yhteydessä.

Suomen suurimpiin festivaaleihin kuuluva Qstock teki kesällä 2019 kävijäennätyksensä, kun festivaalille osallistui 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana. Tänä kesänä Qstockin esiintyjinä nähdään muun muassa Nightwish, JVG, Suede, Alma sekä Sanni.