Qstock tuo kier­to­reit­te­jä ja muuttaa py­sä­köin­ti­aluei­ta – Raatin ui­ma­hal­li sul­je­taan jo kes­ki­viik­ko­na

Ensi viikonloppuna juhlittava Qstock tuo muutoksia Raatinsaaressa ja Kuusisaaressa liikkuville. Festivaalialueen rakentaminen on jo alkanut Kuusisaaressa perjantaina.

Qstock aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Raatissa. Festivaalialueen rakentaminen alkoi jo perjantaina. Qstock 2018 -festivaalin liikennejärjestelyt.
Qstock aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Raatissa. Festivaalialueen rakentaminen alkoi jo perjantaina.
Qstock aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Raatissa. Festivaalialueen rakentaminen alkoi jo perjantaina.
Kuva: Joel Karppanen

Ensi viikonloppuna juhlittava Qstock tuo muutoksia Raatinsaaressa ja Kuusisaaressa päin liikkuville.

Festivaalialueen rakentaminen on jo alkanut Kuusisaaressa perjantaina ja se laajenee asteittain alueiden siirtyessä festivaalijärjestäjien käyttöön. Alueella on kuitenkin liikenteenohjaus maanantaista alkaen.

Raatin ja Toivoniemen välinen pyörätie suljetaan maanantaista kello 11 alkaen ja liikkujat ohjataan kiertoteille. Keskustasta päin tultaessa kevyt liikenne ohjataan Linnansaaren kautta Tuiran silloille ja Pikisaaren ja Hietasaaren kautta Toppilan suuntaan. Kiertoreittikarttoja on asetettu alueelle johtavien väylien varrelle.

Qstock 2018 -festivaalin liikennejärjestelyt.
Qstock 2018 -festivaalin liikennejärjestelyt.
Kuva: Marika Säkkinen, Lea Remes

Raatinsaari suljetaan muulta liikenteeltä torstaista alkaen, mutta Pikisaareen pääsee Raatin venelaiturin kevyen liikenteen väylän kautta. Pikisaaressa asuvat pääsevät saareen nopeammin asukkaille jaettujen ajolupien kanssa. 

– Pikisaareen pääsee kyllä koko festivaalin ajan myös ilman ajolupaa, mutta esillä oleva lupa nopeuttaa liikennettä, Qstockin festivaalikoordinaattori Niina Ristolainen hoksauttaa. 

Raatin liikuntakeskus suljetaan tänä vuonna jo keskiviikkona, mutta se palvelee liikkujia normaalisti vielä maanantaina ja tiistain ajan. Aiemmin uimaan on päässyt vielä perjantaihin saakka. 

Liikuntakeskuksen asiakaspysäköinti on siirretty väliaikaisesti Raatin venelaiturin parkkipaikalle. Venesataman parkkipaikalle kannattaa maanantain ja tiistain aikana kulkea Tuiran suunnasta, sillä Lohitie voi ruuhkautua työkoneiden liikkuessa alueella.

Ovet avataan yleisölle jälleen maanantaina 30. heinäkuuta kello 12.

Katso Qstock 2018 -ohjelmisto täältä.

Huomioi nämä liikkuessasi Raatissa

Liikuntakeskuksen asiakaspysäköinti on Raatin venesataman parkkipaikalla vielä maanantaina ja tiistaina. Parkkipaikalle kannattaa kulkea Tuiran suunnasta, Lohitiellä liikkuu työkoneita ja liikenne voi jumiutua. Alueella on liikenteenohjaus koko viikon.

Raatin uimahalli on kiinni keskiviikosta sunnuntaihin. 

Raatinsaaren pysäköintipaikat suljetaan keskiviikkona.

Torstaista alkaen Raatintie suljetaan muulta liikenteeltä. Pikisaareen kulku Raatin venesataman kohdalla kulkevan kevyen liikenteen väylän kautta.