Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Pyö­rä­va­ras pyrkii te­ke­mään kaupat ylei­sel­lä pai­kal­la – Oulun poliisi kertoo, milloin käy­te­tyn pyörän os­ta­jal­la tulisi hä­ly­tys­kel­lo­jen soida

Pyörävarkauksia on tehty korona-aikana enemmän kuin koskaan. Selvästi liian halpaan varastettuun pyörään haksahtanutta ostajaa voi odottaa tuomio rahanpesusta.

Viime vuoden aikana tehtiin ennätyksellisen paljon pyörävarkauksia. Oulu on keikkunut tilastojen kärkisijoilla jo pitempään. Kuva Oulun poliisin takavarikkovarastolta.
Viime vuoden aikana tehtiin ennätyksellisen paljon pyörävarkauksia. Oulu on keikkunut tilastojen kärkisijoilla jo pitempään. Kuva Oulun poliisin takavarikkovarastolta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pitäisi saada uusi sähköavusteinen maastopyörä, mutta pyöräliikkeestä sen saisi vasta ensi talveksi. Juuri sopivasti verkon myyntifoorumilla tuleekin vastaan sellainen.

Hinta on jonkin verran edullisempi kuin vastaavilla pyörillä yleensä. Myyjä kertoo syyksi sen, että hän on kiireinen ja haluaa hoitaa kaupat sutjakasti.

Myyjä ei halua, että pyörää tullaan katsomaan hänen kotiinsa. Hän ehdottaa tapaamispaikaksi urheiluhallin parkkipaikkaa.

Viimeistään tässä vaiheessa tulisi hälytyskellojen soida, sanoo rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista.

Pyörävarkauksissa huima kasvu

Polkupyörillä on nyt buumi hyvässä ja pahassa: samaan aikaan kun pyöräilyn suosio hipoo pilviä, myös pyörävarkauksia tapahtuu enemmän kuin koskaan.

Vuonna 2020 poliisin tietoon tuli vajaat 24 000 varastettua pyörää, lähes 14 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna ja enemmän kuin koskaan mittaushistorian aikana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.