Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­rie­le­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Pyö­rä­mat­ka Koi­te­lis­ta Hut­tu­ky­lään päin on tur­va­ton, mutta uusi kevyen lii­ken­teen väylä maan­tien var­rel­le on suun­nit­teil­la

Suunnitelmat ovat olemassa, mutta rahoitus ja rakentamisaikataulu puuttuvat vielä.

Kiiminkiin Koitelin ja Huttukylän välille on suunnitteilla uusi pyörätie. Sitä tehtäisiin noin 3,2 kilometriä, ja hanke maksaisi 1,1 miljoonaa euroa. Rahoituksesta ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Pyörätie toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen arvion mukaan lähivuosina.

Pyörätie rakennettaisiin Koitelinkoskentien vierustaan ja pieneltä osin Huttukyläntien suuntaan. Perusteluiksi pyörätien tarpeelle kerrotaan, että Koitelin ja Huttukylän välillä on liikenneturvallisuuteen liittyviä puutteita. Jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat liikkumaan kapeaa maantietä ajoneuvoliikenteen seassa.

Liikennemäärältään maantie on vilkas, ja ajonopeudet nousevat suoralla tiellä helposti yli sallitun nopeusrajoituksen. Tehtyjen liikenne-ennusteiden mukaisesti liikennemäärät kasvavat Koitelinkoskentiellä 18 prosenttia ja Huttukyläntiellä 14 prosenttia nykyisestä.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta antoi tiistaina ely-keskukselle lausunnon suunnitelmasta ja sitä vastaan tehdyistä muistutuksista.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.