Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Tilaajille

Py­hä­joen kun­nas­sa ei uskota, että että Venäjän toi­min­ta Uk­rai­nas­sa kaa­tai­si Py­hä­joen ydin­voi­ma­hank­keen – sa­moil­la lin­joil­la on myös moni muu osakas Poh­jois-Suo­mes­sa

Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen kohtalosta ei olla huolissaan Pyhäjoen kunnassa. Myös Pohjois-Suomen Voima Oy:n kautta osakkaina olevat uskovat edelleen vahvasti hankkeen toteutumiseen.

Oulu
Pyhäjoen ydinvoimalan kohtalosta ei olla tällä hetkellä huolissaan Pyhäjoen kunnassa.
Pyhäjoen ydinvoimalan kohtalosta ei olla tällä hetkellä huolissaan Pyhäjoen kunnassa.
Kuva: Fennovoima

Venäjän Ukrainaan kohdistama sotilaallinen painostus ei ole herättänyt huolta Hanhikivi 1 -ydinvoimahankkeen toteutumisen suhteen Pyhäjoen kunnassa. Pyhäjoen kunta on paitsi ydinvoimalaitoksen sijoituspaikkakunta myös Hanhikiven Sähkönmyynti Oy:n kautta yksi Fennovoiman osakkaista.

– Seuraamme tietysti aktiivisesti tätä maailmanpoliittista tilannetta, mutta en näe syytä huolestua vielä tässä vaiheessa. Ei hanke tähän missään nimessä kaadu, kommentoi Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen.