Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Py­hä­joel­la roskien pol­tos­ta läh­te­nyt maas­to­pa­lo poltti heh­taa­rin verran peltoa

Pyhäjoella Asikkalantiellä perjantaina maanomistaja oli polttanut roskia nuotiossa, mutta palo oli levinnyt uhaten kahta rakennusta.

Pelastuslaitos esti palon leviämisen rakennuksiin ja sammutti pellon. Sammutustyöt kestivät noin 2,5 tuntia. Tulipalo paloi pääosin peltoalueella polttaen noin 1 hehtaarin alan.

Sammutustöihin osallistui kaksi säiliöautoa, kaksi sammutusyksikköä ja mönkijä henkilöstöineen, Oulaisten, Pyhäjoen ja Merijärven paloasemilta.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus, jonka takia avotulen tekeminen ei ole sallittua.

Avotulen sytyttäjä on aina vastuussa sytyttämästään palosta, ja velvollinen selvittämään voimassa olevat varoitukset ennen tulen sytyttämistä. Ilmoittaminen pelastusviranomaiselle ei vapauta noudattamasta voimassa olevia varoituksia.

Pelastuslaitos muistuttaa, kun metsä- tai ruohikkopalovaroitukset eivät ole voimassa, tulee avotulen tekemisestä ilmoittaa aina oman alueen pelastusviranomaiselle.