Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Puu­pää­hat­tu sysäsi ku­vit­ta­jan uralle – Tiina Kont­ti­la kertoi ko­ti­äi­din blo­gis­saan haa­vees­taan, ja siitä tuli pian totta

Sieviläinen Tiina Konttila on tarinankertoja, jonka tarinat syntyvät usein huvikseen piirrellessä. Uuden kirjan päähenkilö on yllättävä sankari, maailman nopein kutoja.

Mielikuvitusmaailmassa oleminen on ollut Tiina Konttilalle luontaista pienestä asti. Lapsena hänellä oli aina nenä kiinni kirjassa.
Mielikuvitusmaailmassa oleminen on ollut Tiina Konttilalle luontaista pienestä asti. Lapsena hänellä oli aina nenä kiinni kirjassa.
Kuva: Eeva Kauppinen

Sievissä harpotaan kohti kesää vauhdilla, vaikka maahan leijaileekin suuria lumihiutaleita. Kuin märkiä jalkarättejä, mummoni sanoisi. Punamullalla maalatun ja lainajyvämakasiinina toimineen kotiseutumuseon katveessa on talo, jossa asuu Tiina Konttila. Hän kirjoittaa, piirtää ja juo suuria määriä teetä.

Omakotitalon keittiössä napsautetaan heti ensimmäiseksi teevesi kiehumaan. Tee taitaa olla taikajuomaa.