Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puo­lus­tus­teol­li­suus voisi olla Suo­mel­le kai­vat­tu ”uusi Nokia”

Suomen talous on jo pitkään ollut kurimuksessa, jossa tulot eivät kata menoja. Vajetta paikataan ottamalla lisää velkaa, joka jossain vaiheessa lankeaa kansalaisten niskoille tavalla tai toisella.

Suomi on muutamassa kuukaudessa, ehkä vain viikkojen kuluessa, Naton täysivaltainen jäsen. Tämä avaa uuden ikkunan Suomen historiassa ja mahdollisuuden korjata yskivää kansantaloutta.

"Suomella on pitkä historia puolustusteollisuuden saralla, ja suomalaisille aseille olisi epäilemättä markkinoita maailmalla."

Puolustusvälineitten kauppa on tiettävästi maailman tuottavinta laillista liiketointa. Jo vuonna 2019, siis ennen talvella 2022 alkanutta Ukrainan sotaa, maailman 25 suurinta puolustusteollisuuden yritystä myivät tuotteitaan noin 300 miljardin euron arvosta.

Suomella on pitkä historia puolustusteollisuuden saralla, ja suomalaisille aseille olisi epäilemättä markkinoita maailmalla.

Tähän asti Suomi on noudattanut puolueettomuuden politiikkaa puolustusvälineitten viennissä, mutta Nato-jäsenyyden myötä emme ole puolueettomia, vaan valinneet puolemme maailmassa. Siksi puolustusvälineitten kaupassa tulisi noudattaa Nato-maiden politiikkaa, ja myydä aseita ja muita puolustustarvikkeita liittolaisille sekä liittolaisten liittolaisille eri puolilla maailmaa.

Puolustusteollisuus voisi olla Suomelle se kaivattu ”uusi Nokia”, joka tuo työtä ja hyvinvointia suomalaisille. Nato-jäsenyys avaa Suomelle teollisuuden kehitysyhteistyön ja kaupankäynnin ovet puolustusvälineitten myynnissä maailmalle.

Esa Paloniemi

indiekirjailija, Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.