
Oulun kaupunginvaltuustoon ponnisti näissä kuntavaaleissa viisi valtuutettua, jotka ovat olleet tai ovat edelleen aktiivisesti mukana Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa.
Yhteensä puolella kaikista kaupunginvaltuustoon valituista kymmenestä vihreästä puolella on taustaa ylioppilaskunnan aktiivisena jäsenenä.
Läpi päässeiden joukossa on kolme ensikertalaista: Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Susa Vikeväkorva, työntekijä Henna Määttä ja vuonna 2013 hallituksen jäsenenä toiminut Jaana Isohätälä.
Oulun yliopiston ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija Janne Hakkarainen, mikä on Oulun ylioppilaskuntataustaisten nuorten poliitikkojen menestyksen salaisuus?
– Ei tämä sinänsä yllätys ole, sillä ylioppilaskunnassa toimii paljon henkilöitä, joita kiinnostaa koulutus ja sivistys, Hakkarainen perustelee.
Valtuustossa jatkavan Hakkaraisen ohella ylioppilaskuntataustaisiin konkareihin kuuluu myös uudelleen valittu OYY:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2011 toiminut Jenni Pitko.
– Olisi mukava uskoa, että minun ja Jennin esimerkki on inspiroinut muita. Kollegani (Henna Määttä) nyökkäilee tuossa vieressä, Hakkarainen toteaa.
Vihreät Linnanmaan suosituin puolue
Hakkaraisen mukaan ylioppilaskuntataustaisten menestys kuntavaaleissa voi johtua myös kaikkien ehdolla olleiden vahvasta asiantuntijuudesta.
– Meillä on kaikilla oma ekologinen lokeromme, eli emme kilpaile keskenämme äänistä.
Hakkaraisen mukaan hän on yhdenvertaisuusasioiden, Pitko kaupunkisuunnittelun, Määttä ja Vikeväkorva varhaiskasvatuksen ja Isohätälä kansainvälisten asioiden asiantuntija.
Vihreät keräsivät Linnanmaan alueella yhteensä 27,6 prosenttia annetuista äänistä. Hakkaraisen mukaan taustalla vaikuttaa myös vihreiden aktiivinen kampanjointi yliopistolla ja sen läheisyydessä
Tulevalla valtuustokaudella Hakkarainen kertoo vihreiden nuorten pitävän kiinni siitä, että koulutuksen ja sivistyksen laatu pysyy korkealla.
– Mielestäni rakennetta tulee uudistaa, mutta laadusta tulee pitää kiinni, Hakkarainen summaa.