Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Essee
Tilaajille

Puis­tois­ta tulee au­kioi­ta, baana jyrää puut alleen ja kes­kus­tan kau­neim­mat näkymät ha­lu­taan peittää jät­ti­mäi­sel­lä ra­ken­nus­mas­sal­la – kuka ihme haluaa täl­lai­sen Oulun?

On helppo päätyä siksi usein sadatelluksi kaikkea vastustavaksi oululaiseksi, kun jokainen uutta kaupunkirakentamista esittelevä havainnekuva pilaa päivän.

Ei ole totta. Kirkuvankeltaisessa syyspäivässä Oulun Vaaranpuistoon ilmestynyt tyhjyys on kuin huutomerkki.

”Aloitetaan kaatamalla huonokuntoiseksi arvioitua puustoa” on kyllä kuulostanut lievästi pahaenteiseltä, mutta työmatkareitin vehreintä osuutta onkin kohdannut hortonominen teurastus.

Hyvästi kaikki uurteiset rungot, hyvästi puistopolun haviseva kunniakuja ja ojanvarressa kohteliaasti kumarrelleet puuvanhukset.

Peruskorjaukseen menneen puiston ympäristösuunnitelma ei anna aihetta näihin maailmanlopun tunnelmiin. Asvalttikenttien sijaan se lupailee entistä monipuolisempaa puustoa. Punasaarnia, japaninpihlajia, serbiankuusia ja metsälehmuksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.