Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Psy­ko­lo­gien rooli on pidetty Oulussa kapeana pitkään – psy­ko­lo­git on haluttu nähdä lähinnä vain ras­kai­den pal­ve­lui­den am­mat­ti­lai­si­na

Uuden hyvinvointialueen rakenteista päätetään näillä näppäimillä. Perhe- ja psykososiaalisten palveluiden kokonaisuutta on pidetty uudistuksena, kun mielenterveys- ja sosiaalipalvelut aiotaan liittää yhteen.

Pitkän linjan päättäjät muistanevat, että mallia on jo kokeiltu aiemmin Oulun kaupungin palveluissa. Ilmenneiden ongelmien ja lakia rikkoneiden hoitojonojen vuoksi olimme mukana päättämässä, kun mielenterveyspalvelut siirrettiin takaisin terveyspalveluiden yhteyteen valtuustokaudella 2009–2012. Vastausta kysymykseen, miksi nyt ollaan suunnittelemassa paluuta vanhaan, ei ole saatu.

Kalevassa (20.2./Lukijalta) usean aluevaltuutetun kirjoituksessa kannettiin huolta suunnitelmista ja tuotiin esille monia tärkeitä näkökohtia.

Olemme täysin samaa mieltä, että mielenterveyttä tulee hoitaa moniammatillisesti alusta alkaen. Toimivan ennaltaehkäisevän työn ja varhaisen hoitoon pääsyn merkitys on aivan keskeinen ja vaikutus hyvinvointialueen kustannuksiin huomattava.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.