Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Kaksoissurma: Po­lii­sil­la on Vä­li­vai­nion sur­mis­sa käy­tet­ty ase hal­lus­saan

Huoltovarmuus: Ra­ken­ne­taan­ko ra­ta­yh­teys Oulusta Norjaan vai suur­no­peus­ju­nia etelän kau­pun­kei­hin?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Psy­ko­lo­ge­ja ei pidä pi­ka­kou­lut­taa psy­ko­lo­gi­tar­peen no­peak­si rat­kai­se­mi­sek­si

Kuluneen kesän aikana saatiin hyvä uutinen opetusministeriön kertoessa psykologikoulutuksen aloittamisesta Oulun yliopistossa. Koulutuksen saaminen Ouluun on tärkeä virstanpylväs Pohjois-Suomen psykologipalveluiden riittävyyden turvaamiseksi.

Uusi tilanne on jo herättänyt sanomalehti Kalevan sivuilla keskustelua ja ehdotuksia, joissa on aistittavissa ”pikakoulutuksen” näkökulma psykologitarpeen nopeaksi ratkaisemiseksi.

Kirjoittajat (A. Kolmonen 30.9./Yläkerta ja  A. Kiviniemi ja allekirjoittajat 10.10./Lukijalta) ehdottavat, että pikaisesti aloitettava psykologian maisteriohjelma ja vaihtoehtoisena muuntokoulutus kasvatustieteen tutkinnon suorittaneille olisi ratkaisu alueemme psykologipulaan.

"Oulussa alkavan psykologikoulutuksen tuleekin tuottaa psykologeja, jotka ovat taidoiltaan päteviä ja vertailukelpoisia muista suomalaisista yliopistoista valmistuneiden kollegoidensa kanssa."

Ratkaisuehdotus on varsin ontuva ja onneton osoittaen, etteivät asianomaiset joko tunne tai halua tunnustaa mitä psykologin ammattinimikkeeseen oikeuttavaan koulutukseen sisältyy.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.