Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Psy­kiat­ris­ten alojen ahdinko ei ole hel­pot­ta­mas­sa – jul­ki­sel­le puo­lel­le jää­nei­tä työn­te­ki­jöi­tä ei ar­vos­te­ta ja heidät ajetaan re­surs­si­pu­las­sa vä­sy­myk­seen

Hienoa, Ouluun avataan yksityinen psykiatriakeskus! (Kaleva 18.11.) Potilaiden hyvinvoinnin lisäksi yritys haluaa pitää huolta myös työntekijöistään. Tämä on äärimmäisen tärkeää, jotta psykiatrian erikoislääkärit jaksavat tehdä työtään, toisin kuin julkisella puolella.

Ei ole ihme, että tähän on tultu. Julkisella puolella erikoislääkärit uupuvat kovaan työtahtiin, päteviä psykiatreja ei saada riittävästi jakamaan työtaakkaa. On jo muodostunut negatiivinen noidankehä, osaajat lähtevät, eikä uusia saada tilalle työkuormituksen kasvaessa.

On erittäin tärkeää myös esimiestasolla katsoa peiliin, mistä tämä lääkärikato juontaa juurensa julkisella puolella. Hirvittää lääkäreiden työtaakka, esimiestasolla tätä ei ymmärretä ja vaaditaan pienemmillä resursseilla tekemään sama työmäärä kuin aikaisemmin. Julkiselle puolelle jääneitä työntekijöitä ei arvosteta ja heidät ajetaan resurssipulassa väsymykseen.

Lääkärivaihtuvuus julkisella puolella on erittäin suuri, psykiatriaan erikoistuvia ei ole juurikaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.