Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pro­teii­nia kas­vis­ruo­kaan, kiitos – onko käynyt niin, että kas­vis­ruoan suosion nousun myötä vaih­to­eh­to­jen suun­nit­te­lu on jäänyt puo­li­tie­hen?

Pidän varsin paljon pyttipannusta. Ilokseni Oulun yliopiston opiskelijaruokalat tarjoilevat kasvispyttipannua säännöllisin väliajoin. Sen kylkeen saa myös hyvää majoneesia, nam!

On vain yksi ongelma. Kun kasvispyttipannua ottaa lautaselleen normaalin tai suurehkon annoksen, proteiininlähteeksi valikoitunutta soijasuikaletta löytyy lautaselta viidestä kymmeneen kappaletta. Tein kotona epävirallisen tutkimuksen, jonka tuloksena selvisi, että normaalissa annoksessa pyttipannua on noin 10 grammaa proteiinia.

"Proteiini ei ole vain fitness-kultin hittituote, vaan ihan normaali ravintoaine, joka pitää nälkää ja osallistuu todella laajasti elintoimintoihin."

Olisi ihan ok, jos ongelma koskisi vain pyttipannua, mutta se nousee esille joka päivä jokaisessa opiskelijaruokalassa. Ehkä on käynyt niin, että kasvisruoan suosion nousun myötä kasvisvaihtoehtojen suunnittelu on jäänyt puolitiehen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.