Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pro­ses­sis­ta jäi huono maku – miten Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si ha­ke­nei­ta ver­tail­tiin ja lai­tet­tiin pa­rem­muus­jär­jes­tyk­seen?

Julkisuudessa oli paljon kirjoituksia Oulun kaupunginjohtajan valinnasta. Kaikkien, valtakunnallistakin huomiota saaneiden kömmähdysten jälkeen, kaupunginjohtaja valittiin. Melkein parhaat olivat loppusuoralla. Kolme hakijaa kutsuttiin haastatteluun ja heistä kaksi pääsi mukaan valtuuston kokoukseen, missä Seppo Määttä valittiin äänin 34–33.

Veronmaksajana seurasin valintaa mielenkiinnolla jo senkin vuoksi, millaisen vastineen saan maksamilleni veroeuroille, niillä veroeuroilla tämän valitun johtajan palkkakin maksetaan. Minua kuntalaisena veronmaksajana kiinnosti tietää, millaisilla teemoilla uusi johtaja tulee johtamaan kaupunkia seuraavat kuusi vuotta. Tähän tehtävään itselläni oli suosikki yritysmaailmasta.

"Jos kaupungin ykkösvirkaan tehdään valinta ilman, että valintaprosessia tai valinnan perusteita mitenkään avataan, niin olemme kyllä kaukana demokratian ihanteista."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.