Martti Hetemäki: Suo­mel­la on kolme pahaa on­gel­maa, yksi niistä on EU:n nopein vel­kaan­tu­mis­vauh­ti

Koti-Kaleva: Koti Hei­nä­pääs­sä on kaunis ko­ko­nai­suus ja täynnä vei­kei­tä yk­si­tyis­koh­tia

Luitko jo tämän: Poliisi aloit­taa tut­kin­nan Oulun entisen yh­dys­kun­ta­joh­ta­jan toi­mis­ta

Tilaajille

Pro­fes­so­ri: Venäjän hyök­käys Kra­ma­tors­kiin si­ne­töi­si Py­hä­joen ydin­voi­ma­lan koh­ta­lon – Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­lan reak­to­ri taotaan Itä-Uk­rai­nan rin­ta­man reu­nal­la

Jos Venäjä valtaisi Itä-Ukrainassa sijaitsevan Kramatorskin tehdaskaupungin, Vladimir Putin hautaisi todennäköisesti itse mahdollisuutensa rakentaa ydinvoimala Suomeen. PJSC Energomashspetsstalin metallitehdas on venäläisen valtionyhtiö Rosatomin pääomistama, mutta se on Ukrainan valtion hallussa. Fennovoiman mukaan tilanne Kramatorskissa on rauhallinen ja tehdas on normaalisti toiminnassa.

Moskovan Army 2021 -sotilastekniikan messuilla esiteltiin Rosatomin osastolla myös ensimmäisen neuvostoliittolaisen atomipommin kuoria.
Moskovan Army 2021 -sotilastekniikan messuilla esiteltiin Rosatomin osastolla myös ensimmäisen neuvostoliittolaisen atomipommin kuoria.
Kuva: MAXIM SHIPENKOV

Pyhäjoen ydinvoimalan reaktori taotaan Donetskin alueella paikassa, josta on vain 50 kilometriä matkaa Euroopan ruutitynnyriin, Ukrainan ja Venäjän väliseen rintamarajaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.