vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Pre­si­dent­ti­eh­do­kas Hal­la-aho tiu­ken­tai­si Suomen pas­si­lin­jaa, mutta yl­lät­tää esit­tä­mäl­lä ke­hi­tys­va­ro­ja So­ma­liaan ja Irakiin – "Suo­mel­la omia int­res­se­jä"

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho lupaa olla presidenttinä suomalaisten edunvalvoja, joka kavahtaa Suomen passin polkumyyntiä ja EU-sinisilmäisyyttä.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho yhdistää syksyn aikana vaativan eduskunnan puhemiehen tehtävän ja presidentinvaalikampanjan. Hän kokee pysyneensä puolueettomana puhemiesroolissa.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho yhdistää syksyn aikana vaativan eduskunnan puhemiehen tehtävän ja presidentinvaalikampanjan. Hän kokee pysyneensä puolueettomana puhemiesroolissa.
Kuva: Jane Iltanen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho esittää kehitysapuun sidottua keinoa ihmisoikeuksien edistämiseksi maailmalla.

Eduskunnan työhuoneestaan videohaastattelun antanut puhemies Halla-aho hyödyntäisi keppiä ja porkkanaa. Kehitysapua annettaisiin vain maille, jotka haluavat kehittää yhteiskuntaansa ja kunnioittaa ihmisoikeuksia.

– Meillä ei ole oikeutta kertoa muille, miten niiden tulee sisäiset asiansa järjestää, mutta ei meillä toisaalta ole mitään velvollisuutta rahoittaakaan huonoa kehitystä, hän sanoo.

Halla-aho painottaisi presidenttinä kehitysavussa niitä maita, jotka ovat siirtolaisten lähtömaina tai kauttakulkumaina tärkeitä, kuten Somaliaa ja Irakia.

– Suomi voisi pyrkiä rakentamaan kummivaltiosuhteita näihin maihin, tekemään kohdennuttua ja vaikuttavaa kehitysyhteistyötä, jotta ihmisillä olisi vähemmän syitä lähteä sieltä ja jotta näitä maita voitaisiin kannustaa kepillä ja porkkanalla ottamaan vastaan Suomesta poistettuja kansalaisia.

Motiivina olisi siis rahalla sitoa maat tekemään Suomen kanssa yhteistyötä maahanmuuttopolitiikan tiukentamiseksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.