Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­ko­nyh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö Puolan rä­jäh­dyk­ses­tä: Sodassa sattuu asioi­ta, joita ei ole tar­koi­tet­tu – Bidenin mukaan ohjus on uk­rai­na­lai­nen

Puolan viranomaiset partioivat Przewodowin kylässä Puolan kaakkoisosassa. Puola on nostanut valmiusastettaan ohjusräjähdyksen seurauksena.
Puolan viranomaiset partioivat Przewodowin kylässä Puolan kaakkoisosassa. Puola on nostanut valmiusastettaan ohjusräjähdyksen seurauksena.
Kuva: Wojtek Jargilo

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on tärkeää tietää tarkasti, mistä Puolassa räjähdyksen tiistaina aiheuttanut ohjus tai väline on sinne päätynyt. Iskussa kuoli kaksi ihmistä.

Niinistön mukaan on esitetty arvioita lentoradoista, jotka antaisivat viitteitä siitä, ettei ohjus ole tullut Venäjän alueelta. Siksi hänestä on hyvä asia, että Ukrainan sotaa kommentoivien päät pysyivät tiistaina kylminä.

Sauli Niinistö kommentoi Puolan ohjusiskua tiedotustilaisuudessa.
Video: MTV

Tiistain tapahtumat Puolassa kertovat Niinistön mukaan siitä, että sota on karmea tilanne ja sodassa sattuu asioita, joita ei ole tarkoitettu. Niinistö kommentoi Puolan tilannetta tiedotustilaisuudessa.

Biden: Puolaan osui ukrainalainen ohjus

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan Puolaan osui ukrainalainen ilmatorjuntaohjus. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters tänään nojaten Nato-lähteisiinsä. Biden on lähteen mukaan kertonut kannastaan Nato-kumppaneille.

Myös Venäjän puolustusministeriön lausunnon mukaan kyseessä olisi ollut Ukrainan S-300-ohjus. Venäjän mukaan kyseessä on Ukrainan "tietoinen provokaatio" tilanteen eskaloimiseksi.

Isku tehtiin Venäjän mukaan Ukrainan alueelta 35 kilometriä sen Puolan-rajasta.