Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö lähtee tou­ko­kuus­sa val­tio­vie­rai­lul­le Ruot­siin

Vierailun aiheina ovat muun muassa ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset kysymykset.

Sauli Niinistö marraskuussa 2020.
Sauli Niinistö marraskuussa 2020.
Kuva: Mauri Ratilainen

Presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Ruotsiin 17.–18. toukokuuta kuningas Kaarle XVI Kustaan kutsusta.

Niinistö tapaa kuninkaallisen perheen lisäksi muun muassa Ruotsin valtiopäivien puhemiehen sekä pääministerin. Lisäksi tapaamisia on muiden ministerien kanssa. Presidenttipari tapaa myös talouden ja kulttuurielämän edustajia.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin läheistä yhteistyötä ja tiivistyviä kahdenvälisiä suhteita muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Vierailun aiheina ovat ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset kysymykset, kriisivalmius ja varautuminen. Esillä ovat myös talouden innovaatiot ja vihreä siirtymä.

Niinistön valtiovierailuseurueeseen kuuluu Suomen hallituksen ja elinkeinoelämän edustajia.

Tukholmaan ja sen lähialueille sijoittuvasta ohjelmasta tiedotetaan lisää lähempänä vierailun ajankohtaa.

Edellinen vierailu marraskuussa

Niinistö vieraili edellisen kerran Ruotsissa viime marraskuussa. Valtiovierailun Ruotsiin presidentti Niinistö puolisoineen teki toimikautensa alussa vuonna 2012.

Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia olivat valtiovierailulla Suomessa viimeksi vuonna 2015. Lisäksi he vierailivat Suomessa vuonna 2017 yhdessä muiden Pohjoismaiden valtionpäämiesten kanssa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.