Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Por­mes­ta­ri vai kau­pun­gin­joh­ta­ja – mo­lem­mis­sa rat­kai­suis­sa on hyvät ja huonot puolet

Riikka Moilanen ja Kyösti Oikarinen (Kaleva 11.9./Puheenvuoro) ottivat kantaa Oulussa ajankohtaiseen aiheeseen. Vuodenvaihteen jälkeen kaupunginvaltuusto joutuu päättämään, että jatketaanko duaalimallilla vai vaihdetaanko pormestariin.

Kirjoituksessa ansiokkaasti valotettiin näitä vaihtoehtoja. Moilanen on asiaan perehtynyt tehdessään pro gradu -tutkielman Lapin yliopistoon, jonka itsekin olen saanut lukea. Suomessa on myös pieniä paikkakuntia, joissa toimitaan pormestarimallilla.

Jo edellistä valtuustokautta edeltäneessä valtuustossa johtamismalli nousi keskusteluun. Oikeastaan sitä perua on nykyisen kaupunginjohtajan määräaikaisuus. Viime valtuustokauden aikana kaupunginhallituksen ryhmien vetäjät virkamiesvetoisesti asiaan paneutuivat. Laajalle joukolle valtuutettuja asiaa sitä vastoin ei ole tuotu vahvasti esille. Tosin viime valtuustokaudella eivät valtuutetut kovin innolla asiaan halunneet tarttua. Sen vuoksi hieman hämmensi kirjoituksen vahva kannanotto jatkaa samalla mallilla.

Mielestäni nyt valtuutetuilla on oikea aika perusteellisesti perehtyä molempiin vaihtoehtoihin kunnolla ilman mitään ennakko-olettamaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.