Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Po­lii­tik­ko­jen imagoja tut­ki­nut Erkki Kar­vo­nen: Sanna Marin teki oikean rat­kai­sun

Oulun yliopiston professori Erkki Karvonen arvioi, että Sanna Marinin kannatti ottaa vastaan työ Tony Blair -instituutissa: seuraava askel voi olla Euroopan komission puheenjohtajuus.

Oulu
PŠŠministeri Sanna Marin Valkeassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oliko Sanna Marin itsekäs vai epäitsekäs hylätessään kansanedustajan työn ja lähtiessään kansainväliselle uralle, informaatiotutkimuksen ja viestinnän professori Erkki Karvonen?

”Jos Pirkanmaan äänestäjiltä kysytään, voi olla että heidän näkökulmastaan ääni meni hukkaan”, poliitikkojen imagoja ja viestintää tutkinut Karvonen pohtii.

Toisaalta Marin on kansainvälisen politiikan supertähti, joka saa runsaasti työtarjouksia, toisin kuin moni muu kansanedustaja, Erkki Karvonen muistuttaa.

”Jos hänellä on kysyntää tällaisiin tehtäviin, niin kannattaa mennä.”

Työ Tony Blair Institute for Global Change -instituutissa on myös näköalapaikka Euroopan parlamenttivaaleihin, joissa Marinista tulee kärkiehdokas.

”Jos Euroopan demarit sattuisivat voittamaan parlamenttivaalit, hän olisi ehdolla komission puheenjohtajaksi Ursula von der Leyenin tilalle, korkeimpaan virkaan Euroopassa.”

Karvonen kertoo Radio Kalevan haastattelussa myös siitä, mistä poliitikon karisma rakentuu, mitä tekemistä tunteilla on politiikassa ja mitä hän ajattelee nyt jo historiaan jääneistä kohuista, kuten Matti Vanhasen tapauksesta.

Toimittaja on Sini Salmirinne.