Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Poliisi valvoi te­hos­te­tus­ti pol­ku­pyö­räi­lyä: 2 333 huo­mau­tus­ta ja 133 lii­ken­ne­vir­he­mak­sua

Poliisi muistuttaa pyöräilykypärän tärkeydestä. Kuvituskuva.
Poliisi muistuttaa pyöräilykypärän tärkeydestä. Kuvituskuva.
Kuva: Susanna Tikka

Poliisi valvoi polkupyöräilyä tehostetusti viime viikolla. Viranomaiset kertovat tiedotteessaan, että tehovalvonnassa annettiin 2 333 huomautusta ja 133 liikennevirhemaksua puuttuvista varusteista sekä muista rikkomuksista.

– Poliisi antoi huomautuksia ja 40 euron liikennevirhemaksuja muun muassa valojen puuttumisesta kokonaan tai osittain, jalkakäytävällä ajamisesta ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämisestä. Osassa poliisilaitoksia annettiin valopuutteisille pyöräilijöille myös pyörään valot, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Tieliikennelaki uudistui kesällä. Tehovalvontaa toteutettiinin uuden lain hengessä.

– Valvonnan tavoitteena oli muistuttaa tiellä liikkujia pimeässä näkymisen tärkeydestä. Uusi asia aikaisempaan lainsäädäntöön on siis se, että pyöräilijän on käytettävä myös takana punaista valoa näyttävää valaisinta ajaessaan tiellä pimeän tai hämärän aikaan taikka näkyvyyden ollessa sään vuoksi tai muusta syystä huonontunut.

Kallio muistuttaa pyöräilykypärän tärkeydestä.

– Uuden tieliikennelain mukaan polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä suojakypärää. Positiivinen huomio valvonnassa olikin, että monilla kypärä oli käytössä.

Poliisi kehottaa käyttämään heijastimia kaikkialla, myös taajamissa.

Kallion mukaan tehovalvonta sai paljon kiitosta kansalaisilta sosiaalisessa mediassa ja valvontaa jatketaan muun poliisityön ohessa.