Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Poliisi tutkii epäil­tyä ko­ro­na­eris­tyk­sen rik­ko­mis­ta Levillä – tar­tun­nan saaneen ei tiedetä al­tis­ta­neen ul­ko­puo­li­sia vi­ruk­sel­le

Poliisi tutkii epäilyä koronaeristyksen rikkomisesta Levillä. Terveysviranomaisten tekemän ilmoituksen perusteella poliisilla on syytä epäillä koronatartunnan vuoksi eristykseen määrätyn henkilön rikkoneen tartuntatautilain mukaan annettua eristyspäätöstä Levillä 9.–10. maaliskuuta.

Kenenkään ulkopuolisen ei epäillä tässä vaiheessa altistuneen koronavirukselle eristämisen rikkomisen vuoksi.

Poliisi ja terveysviranomaiset muistuttavat tiedotteessaan, että eristämistä (todetun taudin kohdalla) ja karanteenia (taudille altistumisen jälkeen) koskevat päätökset ja määräykset ovat velvoittavia. Jos henkilö rikkoo eristämispäätöstä, hän syyllistyy rikokseen.

Karanteenin rikkominen on rangaistavaa terveydensuojelurikkomuksena ja siitä seuraa sakko. Eristämisen rikkomista voidaan arvioida myös muun muassa terveyden vaarantamista, josta rangaistus on aina vankeutta.

– Terveysviranomaiset ovat huolissaan ihmisten asenteesta tilanteessa. Taudinjäljittäjät ovat havainneet joidenkin ihmisten suhtautuvan heidän työhönsä altistumisten selvittämisessä välinpitämättömästi - jopa vääriä tietoja antamalla - vaikka epidemiatilanne on yhä paheneva, poliisi nostaa esille tiedotteessa.

Erityistä huolta hiihtokeskuksissa poliisille ja terveysviranomaisille aiheuttavat mökeillä jatkuvat bileet, joissa ihmiset eivät noudata kokoontumissuosituksia. Tapahtumat voivat aiheuttaa koronaviruksen laajaa leviämistä.