Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Po­lii­si: Ra­vit­se­mis­liik­keet nou­dat­ta­neet hyvin uusia ko­ro­naan liit­ty­viä sää­dök­siä

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää kertoo, että ensimmäisen valvontaviikon aikana suoritettiin lähes 2 600 tarkistusta, joista löytyi hyvin vähän huomautettavaa.

Poliisin mukaan joitakin ravitsemisliikkeitä tarkastettiin useampaan kertaan.
Poliisin mukaan joitakin ravitsemisliikkeitä tarkastettiin useampaan kertaan.
Kuva: Jussi Leinonen

Ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet erittäin hyvin maanantaina 8. maaliskuuta voimaan tulleita koronaan liittyviä säädöksiä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää kertoo, että ensimmäisen valvontaviikon aikana suoritettiin lähes 2 600 tarkistusta, joista löytyi hyvin vähän huomautettavaa. Joitakin ravitsemisliikkeitä tarkastettiin useampaan kertaan.

– Poliisi kirjasi vähäisiä rikkomuksia kymmenkunta. Vain yhdestä ravitsemisliikkeestä jouduttiin kirjaamaan ilmoitus, Järvenpää sanoo tiedotteessa.

Järvenpään mukaan rikkomuksia havaittiin pääosin take away -ravitsemisliikkeissä, joissa asiakkaat olivat jääneet syömään paikan päälle tai esimerkiksi katetulle terassille. Kahdessa ravitsemisliikkeessä oli asiakkaita paikalla, näistä toisessa ei ollut esillä minkäänlaista koronaohjeistusta.

Poliisi joutui lähinnä huomauttelemaan ja kehottamaan ylimääräisiä henkilöitä poistumaan paikalta. Toiminnan ylläpitäjille annettiin suullisia huomautuksia.

Poliisi kirjasi ilmoituksen yhdestä tapauksesta ja kävi myöhemmin tarkastamassa paikan.