Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Poliisi kuristi toista po­lii­sia kostean il­lan­vie­ton jälkeen Levillä – ho­vi­oi­keus tuo­mit­si pa­hoin­pi­te­lys­tä

Poliisiporukan vappujuhlinta Levillä vuonna 2018 johti pahoinpitelytuomioon.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun neljän hengen seurue oli juhlimassa Levillä vappuaattona 2018. Baarikierroksen jälkeen päihtynyt vastaaja oli huomannut lompakkonsa kadonneen, jolloin sitä oli lähdetty etsimään baarista, jossa aikaa oli aiemmin vietetty.

Lompakon löydyttyä eräs seurueen jäsen oli ottanut lompakosta 20 euron setelin ja sanonut leikkimielisesti sen olevan hakupalkkio lompakon etsimisestä. Jossain vaiheessa seteli oli päätynyt asianomistajalle, jolloin vastaaja oli ottanut asianomistajaa takaapäin kiinni kuristusotteella.

Ote oli ollut niin voimakas, ettei itsekin poliisina työskennellyt asianomistaja ollut kyennyt huutamaan. Hän oli taputtanut niin sanotulla luovutusmerkillä vastaajan käteen ensin kevyesti ja sitten kovempaa, mutta silloinkaan vastaaja ei ollut päästänyt otetta irti.

Lopulta vastaaja oli irrottanut otteen, jolloin asianomistajan niskat olivat rusahtaneet. Asianomistaja oli pyöritellyt niskojaan ja todennut niiden rusahtaneen kovasti, jolloin vastaaja oli ottanut asianomistajaa kiinni poninhännällä olleista hiuksista ja kiskaissut alaspäin. Kiskaisu oli ollut niin voimakas, että asianomistaja oli horjahtanut liikkeen voimasta.

Vastaaja kiisti teon tahallisuuden. Hänen mukaansa kyse oli ollut leikkimielisestä, molemminpuolisesta hallintaotteiden vaihtelusta ja pystypainista.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteet sillä perusteella, ettei se katsonut menettelyn olleen tahallista.

Hovioikeus tuli asiassa toiseen johtopäätökseen muun muassa vastaajan asianomistajalle lähettämän viestin perusteella, jossa tämä pahoitteli tekoaan, mutta ei kiistänyt sitä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.