Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Poliisi kohtasi Oulussa häm­men­tä­vän näyn – alle 15-vuo­tias ajeli vastaan taiten ra­ken­ne­tul­la ja lujaa kul­ke­val­la moot­to­ri­pol­ku­pyö­räl­lä

Polttomoottoripyörä ei ollut laillinen.

Poliisi kertoi keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä kohdanneensa Oulussa menopelin, jota voi sanoa sanan varsinaisessa merkityksessä mopoksi eli moottoripolkupyöräksi.

Alle 15-vuotias "pyöräilijä" ajoi virkavallan haaviin punaisella Tunturi Daami-mallisella naistenpyörällä, jota ei liikuttanut kuskin lihas vaan runkoon pultattu 50-kuutioinen polttomoottori, josta voima siirretään ketjulla takapyörälle. Polttoainesäiliö on asennettu tarakalle.

Oulun poliisin haaviin päätynyt moottoroitu polkupyörä.
Oulun poliisin haaviin päätynyt moottoroitu polkupyörä.
Kuva: Oulun poliisi

Kuvan perusteella voi turvallisesti arvioida, että liikkumavälineen rakentaminen on vaatinut tekijältään taitoa, tietoa ja tiettyä harrastuneisuutta sekä halua välttää laillisen, valmiin liikkumavälineen ostaminen alan liikkeestä.

Poliisin postauksesta voi päätellä, että pyörä on pysäytyksen jälkeen testattu ja todettu sen kulkevan jopa viittäkymppiä.

– Saisi kulkea enintään 25 km/t. Ilmoitimme pyörästä Traficomille ja vakuutuskeskukselle, poliisi kertoo.

Pyörän selästä yhytetylle teinille ei tule rikosseuraamuksia, koska hän on alle 15-vuotias.